För en tid sedan köpte Xavier Media några domännamn hos Snap Names (ingen stor affär alls). Domännamnen finns fortfarande på vårt konto hos Snap Names och idag fick jag fyra mail från Snap Names som vill att jag verifierar adressuppgifterna. Detta eftersom Icann kräver att du ska bekräfta din information för att de ska korrekta uppgifter i databaserna.
Det skumma i allt detta är de registrar som anges i mailen från Snap Names. Som du kanske vet har Snap Names parteravtal med flera registrar för att göra det möjligt för dem att registrera domännamn så snabbt som möjligt när de förfaller och t ex xavier-media.com som vi knep för ett tag sedan genom Snap Names blev registrerat hos MELBOURNE IT. De registrar som användes för dessa fyra domännamn var:
Mypreciousdomain.com LLC
Imminentdomains.net LLC
EUNamesOregon.com LLC
DomainsAreForever.net LLC
Jag blev lite nyfiken och kollade upp dessa i whois databaserna eftersom de alla har domännamn i företagsnamnet. Detta är resultatet jag hittade:
Domain name: domainsareforever.net
Registrant Contact:
Whois Privacy Protection Service, Inc.
Whois Agent
PMB 368, 14150 NE 20th St – F1
C/O domainsareforever.net
Bellevue, WA 98007
US
Administrative Contact:
Whois Privacy Protection Service, Inc.
Whois Agent ()
+1.4252740657
Fax: +1.4256960234
PMB 368, 14150 NE 20th St – F1
C/O domainsareforever.net
Bellevue, WA 98007
US
Technical Contact:
Whois Privacy Protection Service, Inc.
Whois Agent ()
+1.4252740657
Fax: +1.4256960234
PMB 368, 14150 NE 20th St – F1
C/O domainsareforever.net
Bellevue, WA 98007
US
Status: Locked
Name Servers:
pdns1.oregonnames.com
pdns2.oregonnames.com
Creation date: 12 Jan 2006 23:14:17
Expiration date: 12 Jan 2009 23:14:17
Alla fyra har namnservrar hos oregonnames.com, pekar till samma IP-nummer, är registrerade via Enom under samma år (2006) och alla har samma whois proxy
. Jag fortsatte mitt detektivarbete genom att kolla upp oregonnames.com:
Domain name: oregonnames.com
Administrative Contact:
Whois Privacy Protection Service, Inc.
Whois Agent ()
+1.4252740657
Fax: +1.4256960234
PMB 368, 14150 NE 20th St – F1
C/O oregonnames.com
Bellevue, WA 98007
US
Technical Contact:
Whois Privacy Protection Service, Inc.
Whois Agent ()
+1.4252740657
Fax: +1.4256960234
PMB 368, 14150 NE 20th St – F1
C/O oregonnames.com
Bellevue, WA 98007
US
Registrant Contact:
Whois Privacy Protection Service, Inc.
Whois Agent
PMB 368, 14150 NE 20th St – F1
C/O oregonnames.com
Bellevue, WA 98007
US
Status: Locked
Name Servers:
pdns1.oregonnames.com
pdns2.oregonnames.com
Eftersom oregonnames.com också använder samma proxy whois var det ett dött spår
.
Alla domännamnen har en webbsida som gör reklam för manage.snapnames.com där domännamn säljs för $100 000 per domän. Jag får intrycket att de inte vill ha några kunder
.

Den stora frågan är nu vad f-n pågår? Är det någon som har någon information om detta mystiska registrar?
Min gissning är att de på något sätt är kopplade till det stora misslyckande som skedde när .EU lanserades………men det är bara min gissning.