Ny typ av bloggspam?
augusti 19th, 2008 by Andreas från XavierMedia.seIgår fick vi 3 kommentarer postade i två av våra bloggar som var oroväckande lika. Alla tre kommentarer kom från samma IP-adress, och hade samma namn och epost som postare. Om jag bara hade sett en av dessa kommentarer hade jag godkänt det som om det vorit en riktig kommentar, men eftersom vi fick tre nästan identiska upptäckte jag det hela:
Kommentar 1
There is more reason to comment than ever before! Great post! I searched for a while to find the right answer to my questions!
Kommentar 2
Thanks to the article, it make the life of a seo/link building easier and make the commenter come back again and again. I searched for a while to find the right answer to my questions!
Kommentar 3
There is more reason to comment than ever before! Great post! I searched for a while to find the right answer to my questions!
Det oroväckande av allt detta är att de alla kommer från IP-adressen 82.146.49.61 vilket leder till wordpressmassinstaller.net. Tyvärr har inte wordpressmassinstaller.net någon hemsida alls, men lyckligtvis wordpressmassinstaller.com har det och domännamnet är registrerat på samma person som .net domänen:
Frank Delarue
santa monica blvd
Beverly Hills, Kalifornien 90212
USA
Om du besöker wordpressmassinstaller.com ser det ut som någon form av prenumerationsbaserad tjänst för att hantera tusentals WordPress bloggar. Det sätt den här tjänsten beskrivs på den websidan får det att låta som spambloggar
Eftersom wordpressmassinstaller.com verkar vara någon form av skumt SEO-företag, kan vi tyvärr bara anta att någon skaffat en dedikerad server för att spamma WordPress bloggar med kommentarer som nästan ser verkliga ut
Har du också fått kommentarer i din blogg från 82.146.49.61 (wordpressmassinstaller.net)?

No related posts




